Han lämnar politiken - nytt statligt jobb lockar

Miljöpartiets och Koalitionens kommunalråd Nils Hillerbrand lämnar överraskande kommunpolitiken för att träda in i ett nytt jobb i statens tjänst. Miljöpartiet kommer inom kort att påbörja arbetet med att hitta ersättare för de uppdrag som blir vakanta och Nils Hillerbrand lämnar politiken i månadsskiftet februari - mars.

Som ordförande i Tekniska verken har han haft ett stort och tungt miljöansvar. Foto: Tommy Pettersson

Som ordförande i Tekniska verken har han haft ett stort och tungt miljöansvar. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-01-10 12:00

Nils Hillerbrand är idag gruppledare och kommunalråd för Miljöpartiet i Linköping och han lämnar politiken efter dryga sex år som heltidspolitiker. Han lämnar därmed även ordförandeskapet i Tekniska verkens bolagsstyrelse samt uppdraget som kommunstyrelsens förste vice ordförande.

- När vi har nått halvtid i mandatperioden känns det naturligt att ta ställning till hur man vill göra till nästa val och jag har sedan en tid bestämt mig för att inte kandidera för en mandatperiod till. Nu har det dykt upp en jobbmöjlighet som jag valt att tacka ja till och tidsmässigt ger det bra förutsättningar för en ny företrädare att ta vid och arbeta in sig inför valrörelsen. Jag är samtidigt mycket tacksam för den tid som varit och för att jag har fått möjlighet att påverka utvecklingen i kommunen som företrädare för Miljöpartiet, säger Nils Hillerbrand.

Nils Hillerbrand tillträdde som gruppledare för Miljöpartiet i Linköping efter valet 2010 och efterträdde då Annika Lillemets som blev riksdagsledamot. Efter valet 2014 stod det klart att partiet skulle ingå i den nya majoriteten och Nils blev vald till kommunalråd med ansvar för klimat- och miljöfrågor, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, samt ordförande i Tekniska Verkens styrelse.

- Nils har med sitt stora engagemang bidragit till att Miljöpartiet i Linköping har fått igenom mycket grön politik, säger Gunnar Gustafsson, ordförande i Miljöpartiet i Linköping. Vi har gått från att vara ett parti i opposition till att bli en del av den styrande koalitionen. Linköping har blivit grönare och mer hållbart, både miljömässigt och socialt.

Nils Hillerbrand kommer nu istället att påbörja en tjänst vid en statlig myndighet i Linköping.

Nils Hillerbrand tillträdde som gruppledare för Miljöpartiet i Linköping efter valet 2010 och efterträdde då Annika Lillemets. Foto: Tommy Pettersson
Nils Hillerbrand tillträdde som gruppledare för Miljöpartiet i Linköping efter valet 2010 och efterträdde då Annika Lillemets. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om