Handikappanpassat hos Dukaten

Nyligen byttes betalsystemen ut i Dukatens parkeringshus. Något som gjort det enklare för det allra flesta men då det gäller rörelsehindrade finns det frågor som kräver svar.

Linköping2012-08-25 04:07

För de allra flesta har Dukatens nya betalsystem blivit enklare och bättre. Men är du rörelsehindrad kan det vara svårt att hitta en plats eller betala för sin p-plats.
- När vi upphandlade de här automaterna så var det med att de skulle vara anpassade för personer i rullstol och att även de skulle kunna betala för att parkera för sin parkerade bil, berättar Matts Skeppstedt som är verksamhetschef på Dukaten.

Alla ska betala
- Tidigare har det varit gratis att parkera i parkeringshusen men nu ger vi dem med handikapptillstånd möjlighet att betala för sin bil och den tid de har den parkerad. Dock är det fortfarande gratis att parkera ute på gatan. Men det finns fortfarande särskilda parkeringsplatser för de som är rörelsehindrade i våra parkeringshus och just nu håller vi på att titta över om vi behöver fler och vart de i så fall ska vara placerade.
Ytterligare en fråga som rests är vad som händer om man tagit sin biljett men inte hittar en plats eller måste lämna parkeringshuset i all hast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om