Hans Lander går vidare

Han har varit allmännyttan trogen i hela 32 år men nu får det räcka för Hans Lander. Stångåstadens vd väljer att sluta som vd på det allmännyttiga bolaget efter drygt fyra år i tjänst.

Hans Lander tackar nu för sin period inom allmännyttan.

Hans Lander tackar nu för sin period inom allmännyttan.

Foto:

Linköping2012-10-23 06:45

Man kan också uttrycka som att han får chansen att anta en ny utmaning på vad som förmodligen är yrkeskarriärens sista varv genom att gå in och jobba helhjärtat i allomfattande Stadshus AB.

Fokusering var ordet
Hans Landers uppsägningstid i Stångåstaden är sex månader vilket innebär att hans förordnande går ut våren 2013. Lander kommer dock fortsätta i rollen som vd för Linköpings Stadshus vilket har varit en roll han haft de senaste åren parallellt med arbetet på Stångåstaden. Nu ska han fokusera enbart på kommunens övergripande ekonomiska hushållning.
- Jag har trivts himla bra med Stångåstaden så det känns vemodigt att lämna nu men jag har jobbat i hela 32 år inom allmännyttan så det kan räcka nu, säger Hans Lander avgående vd för Stångåstaden.
- Jag jobbade först i Nackas allmännytta i sex år sedan gick till Örebro i 21 år med ungefär samma uppgifter i deras kommunala bostadsbolag och nu har jag gjort fyra år i Linköpings allmännytta och när jag tittar tillbaka på dessa år är jag särskilt nöjd med den positiva trenden på flera områden i Stångåstadens kundnöjdhetsmätningar och ökningen av takten i vår nyproduktion, berättar Hans Lander vidare.
- Allmännyttans bolag har utvecklats till mer självständiga företag under den tid jag kan överblicka. Stångåstaden är ett jättebra exempel på detta. Vi har försökt att svara upp mot främst kundernas önskemål men också självklart gentemot ägarnas vilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om