Här anläggs Linköpings nya skidspår

Inför den kommande vintern satsas det nu runt om i Linköping för den kommande skidsäsongen. Längdskidåkning väntas få ett ökat antal utövare i Linköpingsområdet, då det har blivit den nya innetrenden bland motionärer och kommer det bara snö så börjar anläggningarna bli redo för att ta emot både elit- och motionsåkarna.

Mats Isakson och Anders Svensson diskuterar nya skidspårets sträckning.

Mats Isakson och Anders Svensson diskuterar nya skidspårets sträckning.

Foto:

Linköping2013-09-21 04:07


Friskvårdspengen, som de flesta större företag har avsatt till sina anställda, har under många år gått till att finansiera friskvårdskort vid någon friskvårdsanläggning inomhus med olika typer av träningsredskap. Nu har längdskidåkning blivit ett alternativ till att inomhusträna. Den snörika vintern förra året och anläggning av konstsnöspår har skapat det nya intresset.

Friskvårdspengen
Det innebär att många med friskvårdspeng kommer att använda beloppet till årskort för skidåkning, tror flera företrädare för våra skidanläggningar. Skidklubben Vreta Skid- och Motion i Ljungsbro har märkt av det ökade intresset.
- Vi kunde aldrig drömma om den tillströmning av motionärer som skulle komma att utnyttja det konstsnöspår vi anlade för drygt ett år sedan, säger Mats Isaksson, ansvarig för konstsnöspåret vid Vreta Slingan och det nya Vreta Ski-center. Anstormningen, som vissa helger uppgick till över 1000 motionärer i spåren, har gjort att vi nu satsar vidare inför årets säsong och bygger ett nytt längdspår på en mil runt golfbanan som vi samarbetar med.
Det blir inte ett spår med konstsnö utan där hoppas vi på att natursnön ska räcka, men vi kommer att använda den nyinköpta större pistmaskinen vi har, för att se till att det blir bra och hållbara spår. Dessutom har vi ju fått tillstånd till ett seedningslopp inför Vasaloppet den 12 januari och det innebär att loppet kommer att behöva en slinga som är minst 4 mil för att få räknas som ett seedningslopp. Därför anlägger vi nu ett nytt spår, som ska stå klart vid årsskiftet. Sedan är det bara att hoppas på att det kommer rikligt med snö, säger Mats och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om