Hemsjukvården - vad hände sedan?

Malin Persson är sjuksköterska och hon jobbar bland annat med hemsjukvård. Hon berättar att sedan kommunen tog över hemsjukvården har man kommit långt, men det finns fortfarande problem. -Ibland kanske kommunen inte riktigt förstår vad de har tagit över. Det går inte att blunda för att människorna vi har i hemsjukvården är svårt sjuka.

Malin Persson jobbar som poolsjuksköterska.

Malin Persson jobbar som poolsjuksköterska.

Foto:

Linköping2014-08-25 06:59


Denna regniga förmiddag befinner sig Malin på Gåsens vårdboende i Skäggetorp. Malin hälsar på en av de boende för att lyssna på vad hon har att säga. Att lyssna, det är något som Malin är bra på. Hon nickar, tar hennes hand och ger förslag på hur vardagen kan bli lite enklare. Malin började arbeta inom äldreomsorgen 1991 och hon har alltid jobbat inom kommunen.

Poolsjuksköterska
Tidigare jobbade Malin på samma arbetsplats hela tiden, i dag arbetar hon som poolsjuksköterska.
-Jag tycker att det är jätteroligt med nya situationer och nya möten hela tiden. Fördelen är att kommunen kan erbjuda så mycket, då jag kan välja var jag ska jobba. Kommunen har blivit en roligare arbetsgivare, säger Malin.
Poolsjuksköterska innebär att hon åker runt till olika ställen där det behövs hjälp, exempelvis vårdbostäder, demensboenden, äldreboenden samt servicehus. Det kan även vara hemsjukvård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om