Hemsjukvårdsreformen rullar vidare

De landstingsmedarbetare som nu jobbar i hemsjukvården har nyligen tagit ställning till om de vill fortsätta att arbeta med samma uppgifter men nu med kommunerna som arbetsgivare.

Linnea Darell välkomnar personalen från Landstinget.

Linnea Darell välkomnar personalen från Landstinget.

Foto:

Linköping2013-06-05 06:43


Av 241 tillfrågade anställda i landstinget valde 117 att tacka ja till erbjudandet om att gå över till kommunen eller dess privata utförare.
Den 20:e januari 2014 flyttas ansvaret över från Landstinget till respektive kommun i Östergötland. Hälften av den landstingsanställda personalen som har fått erbjudande om att börja arbeta hos Linköpings kommun har tackat ja, när kommunen nästa år får ta hela ansvaret för hemsjukvården. Det är ett viktigt steg i arbetet med att rekrytera personal inför reformen.

Hög kvalité
- Det känns väldigt bra med ett så stort intresse för kommunen som arbetsgivare och att kunna välkomna så många nya medarbetare. Tillsammans med hemtjänstens alla kompetenta medarbetare och de ytterligare rekryteringar som kommer att göras, finns bra förutsättningar att utveckla en hemsjukvård med hög kvalité för Linköpingsborna, säger Linnea Darell, ordförande i omsorgsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om