Himmelsby gårdshotell

Himmelsby gårdshotell växer så knaket hörs över hela regionen. Mitt på Östgötaslätten invid Mantorp och 8 minuter från E4:an finns den exklusiva hotell- och konferensavdelningen som drar till sig gäster från när och fjärran. Det utbyggda spaet och den förstorade konferensavdelningen kan nu ta emot 100 gäster.

I den här bastun höjs temperaturen rejält.

I den här bastun höjs temperaturen rejält.

Foto:

Linköping2015-02-10 07:45


- Hit kan besökarna komma på hjärt- och lungutbildning, på en konferens i de tysta omgivningarna, gå på spa eller bara komma och äta en fantastisk middag.
Vi vill att besökarna ska få mer än vad de förväntat sig, och få en wow-känsla när de kommer in och ser kristallkronorna och inredningen.
Vi är på landet med grusade gångar men ändå på ett härligt spa.
Folk vill åt upplevelsen. Den lyxiga känslan ska finnas i varje detalj, säger vd:n Rakel Gustafsson och vice vd:n Madeleine Hearthly.
Av Himmelsbys fem kockar är tre gourmetkockar som kan ge det där lilla extra i smakupplevelsen med goda råvaror som går från grunden.
- Tanken är att det ska vara en riktig smakupplevelse, och något mer än vad man tänkt sig. Snacksbuffén ger även den många val men i övrigt har vi ett wellness-tänk. I helgen gjorde vi 100 gröna ingefäradrinkar.

Specialbyggda värmesoffor
I den påkostade spaavdelningen där Hearthly och Gustafsson hjälpts åt med designen finns specialdesignat kakel och omsorgsfullt valda detaljer - mil och åter mil bort från de typiskt svenska helvita väggarna med en fondvägg. I ett av rummen finns en hamam - ett turkiskt kurbad med en varm slät stenplatta i mitten där man kan få behandlingar. Utanför finns en traditionell bastu men på insidan finns en infrabastu där värmen inte känns påtaglig, men inuti kroppen blir det ändå varmt och plötsligt kommer svetten.
- Vi kan verkligen rekommendera vår chokladarommassage som har en jättegod doft, som mjukar upp och ger en djupare massage, säger de.

Rakel Gustafsson och Madeleine Hearthly njuter i de varma specialbeställda kakelsofforna.
Rakel Gustafsson och Madeleine Hearthly njuter i de varma specialbeställda kakelsofforna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om