Himnabadet och Valkebobadet rustas upp

Solen sken vid en annars frostnupen presskonferens ute i Vikingstad närmare bestämt vid Valkebobadet. Alliansen hade samlat ihop tre partiföreträdare och två ordförande från de föreningar som driver baden i Linghem och Vikingstad.

Fredrik Engvall, Valkebobadets ordförande och Maria Seger, Himnabadets ordförande ser fram emot sommaren.

Fredrik Engvall, Valkebobadets ordförande och Maria Seger, Himnabadets ordförande ser fram emot sommaren.

Foto:

Linköping2013-02-12 07:47


Fredrik Engvall, Valkebobadets ordförande och Maria Seger, Himnabadets ordförande var märkbart glada över beskedet att man nu får pengar för att rusta upp sina anläggningar och framförallt att man får resurser för att göra bassängerna badbara för badkrukor som inte vill ha "Sverigetemperatur" i vattnet. Himna och Valkebo är båda föreningsdrivna bad drivna på ideell basis och de är uppskattade rekreationsområden som bidrar till att Linköping har goda badmöjligheter också utanför Medleys område.

Föreningsdrift
- Det här känns jättebra för att man säkrar badens framtid med det här för vi klarar inte att göra sådana här stora investeringar, berättar Fredrik Engvall från Valkebobadet. Våra bad är väldigt välbesökta speciellt vid fint väder och får vi nu investera så kommer badgästerna också när det är dåligt väder, säger Himnabadets Maria Seger och tänker på badtemperaturer på 24 plusgrader.

Fjärrvärme nära
Som vanligt är det kommunens eget energibolag, Tekniska verken som får rycka in och stå för tekniken när det gäller uppvärmningen i bassängerna.
- Valkebobadet har fått en offert redan och vi är inne i ett offertförfarande med Linghem. Vi kommer att lösa det praktiska med de båda föreningarna. Det blir en framdragning och anslutning av fjärrvärmen till anläggningens värmeväxlare, säger Ann Britt Larsson chef på Tekniska verkens fjärrvärmeförsäljning. De båda föreningarna har arbetat på med sort engagemang de senaste säsongerna men står ändå inför tuffa utmaningar eftersom de driver ålderstigna anläggningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om