Historisk dag för SAAB

Inte nog med att det nu är bestämt att försvaret köper en uppdaterad version av JAS utan nu står det även klart att Brasilien har bestämt sig för det svenska stridsflygplanet. På verkstadsklubben hos SAAB är man glad men väntar ett tag med att korka upp champagnen.

"Gurra" ser ljust på framtiden och på JAS. Firandet får dock vänta tills kontraktet.

"Gurra" ser ljust på framtiden och på JAS. Firandet får dock vänta tills kontraktet.

Foto:

Linköping2013-12-20 08:00


Göran "Gurra" Gustavsson är klubbordförande på SAAB för IF Metall och dess verkstadsklubb. Han är självklart väldigt glad men försiktigt optimistiskt vad det gäller nya arbetstillfällen och hur länge arbetena är säkrade i Linköping.

Väntar med champisen
- Det dröjer nog ännu ett tag innan korkarna går i taket här på hos oss på verkstadsklubben men vi är självklart mycket glada för de båda glädjande beskeden som kom under onsdagen. Dels så fick vi helt klart med att försvaret köper 60 JAS och sedan lite senare under dagen kom Brasiliens positiva besked om att de också vill köpa JAS. Sedan en tid tillbaka blev det även klart med att vi kommer att leverera till Airbus. Så efter en lång tid av tråkiga besked har det äntligen blivit betydligt positivare tongångar. Sedan vet vi inte vad själva Brasilienordern innebär rent konkret för våra medlemmar här på SAAB i Linköpingmen det är väl det som man ska sätta sig ner och titta på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om