Historiskt boksläpp i parken

Tänk att få en inblick i den vardag ens egna föräldrar hade innan man själv kom till jorden. Att få känna och tänka. Förstå de val de gjorde och att vandra i dess fotspår. Författaren Eva Lena Bard, som är född och uppvuxen i Linköping, tog med sig nyfikenheten genom släktforskning och berättelser. I början av juni släpps resultatet i bokform - "Kanske längre fram".

Trädgårdsföreningen få en roll i Eva Lena Bards nya roman.

Trädgårdsföreningen få en roll i Eva Lena Bards nya roman.

Foto:

Linköping2015-05-21 07:01


- Jag har undrat mycket över hur man levde förr och hur min mamma till exempel, hade det under krigsåren.
Jag ville förstå varför hon tog de beslut hon tog och vad som ledde till att hon blev den hon var, säger Eva Lena Bard som utöver att skriva böcker också arbetar på en skola i Dalarna.
Sökandet efter material till boken började redan under 1990-talet men fick en paus då Eva Lena Bard behövde begrunda historien.
- Det fanns många i livet som kunde berätta på den tiden. Vissa saker har min mamma själv berättat och vissa saker har hennes syskon berättat för mig. Jag kom till en punkt, strax efter att jag börjat skriva boken, där jag inte riktigt begrep vad som hade hänt. Det fattades en bit. Jag slutade skriva då. Jag ville hitta den där pusselbiten i stället, biten som band ihop allt. Därför skrev jag en bok om generationen innan i stället. Alltså om min morfar, mormor och mormors syster. Där någonstans, i min mammas barndom, fann jag pusselbiten och kunde fortsätta med boken om henne, berättar Eva Lena Bard.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om