Hjältar, datorspel och en orkester

På söndag har föreställningen Hero4ever premiär. En berättelse som utspelar sig i datorspelets värld. -Budskapet är att man måste vara många för att klara sig, att man måste hjälpas åt, säger manusförfattaren Ylva Hällen.

Henrik Ståhl spelar Herman, eller Hero4ever som han heter i spelet.

Henrik Ståhl spelar Herman, eller Hero4ever som han heter i spelet.

Foto:

Linköping2014-04-10 07:12


Hero4ever handlar om Herman som är ensam och mobbad i skolan. Föreställningen börjar med att han springer från skolan för att han inte vill bli retad på vägen. När han kommer hem börjar han spela spel på nätet, där han kallar sig för Hero4ever. Plötsligt skriver Tromb att hon behöver hjälp. Demonen Antimus hatar musik och han tänker fängsla Blåsarna.

En egen föreställning
Arenabolaget och Östgötamusiken har jobbat tillsammans i många år i en abonnemangsserie som heter Crusellserien. De har tidigare gjort sex föreställningar. För ungefär ett år sedan började Emma Högström, på Arenabolaget, och Katariiina Matthiessen, på Östgötamusiken, fundera på att göra en egen föreställning, i stället för att köpa en färdig produktion. Därefter frågade de om Ylva Hällen kunde skriva manuset, och hon tackade ja.

Ylva Hällen är manusförfattare och hon står även på scen.
Ylva Hällen är manusförfattare och hon står även på scen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om