Högt söktryck till innerstadsskolor

Ger utbyggnad av idrottshallar.

Linköping2015-10-29 07:52


Linköping grundskolor håller på att byggas ut och det planeras för flera högstadieskola i stadskärnan beroende på att det är dit som eleverna söker sig. I samband med att det byggs nya skolor uppstår också ett behov av fler idrottshallar för att klara den obligatoriska idrottsundervisningen.

Planeringen för att bygga nya idrottshallar i Linköping går nu vidare. Det finns redan idag ett behov av ytterligare idrottshallar för framförallt Elsa Brändströms skola grundskola och Katedralskolan gymnasieskola.

I budgeten för 2016-2017 finns förslag om att dels bygga en ny idrottshall vid Berzeliusskolan och dels en i södra stadsdelarna. Hallen vid Berzeliusskolan planeras att bli en dubbelhall med två fullstora idrottshallar med läktare.

Byggstart är planerad till 2017. Idrottsföreningarna behov av fler och bättre anpassade idrottshallar för både träning och matchspel. De idrottshallar som byggs ska vara verksamhetsanpassade för föreningsidrotten med fullmått och ha platser för publik.

- Vi ser det stora behovet av idrottshallar och det här är starten på ett långsiktigt arbete för våra ungas rätt till en meningsfull fritid, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om