Höjd krogmoms blir valfråga

Valet till Europaparlamentet är avklarat och nu börjar uppmarschen inför höstens kommun-, landstings-, och riksdagsval. Valets huvudfrågor är naturligtvis skolan, jobben och hur välfärdstjänsterna ska organiseras.

Sukru Soner på Storan är kritisk mot förslaget till återställare av momssatsen.

Sukru Soner på Storan är kritisk mot förslaget till återställare av momssatsen.

Foto:

Linköping2014-06-03 06:46


Men en fråga som kan bli en riktig partipolitisk vattendelare är frågan om vilken momssats som ska tillämpas i framtiden.

Viktig sidofråga
Den borgerliga alliansen halverade matmomsen på krogen och hävdade samtidgt att sänkningen skapar tusentals nya jobb i restaurangbranschen. Oppositionspartierna med Socialdemokraterna spetsen var emot och anser att sänkningen är både dyr och ineffektiv. Huruvida momssänkningen skapar nya jobb eller ej är under utredning och resultatet av den utredningen blir inte klar förrän år 2015. Men de flesta som är verksamma i branshen anser att skattesänkningar leder till att man anställer och investerar i verksamheten istället för att öka vinstuttaget. En person som varit verksam inom restaurangnäringen oerhört länge är Sukru Soner på Restaurang Storan i Linköping.
- Vi kan inte se idag vilka konsekvenser av en höjning av momsen innebär för oss men vi vet vad den sänkta momsen har gett. Vi har både anställt och satsat på investeringar i vår företag, säger Sukru Soner vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om