Hon prisas för vardagstips

Johanna Wallén från Linköping har av föreningen Nyckelhålet utsetts som vinnare i den tävling de haft på sin hemsida om att leva ett hälsosammare liv. Föreningen Nyckelhålet på restaurang är en ideell förening som arbetar för att kvalitetssäkra och sprida nyckelhålssymbolen på restaurang.

Linköping2012-01-28 05:06

För att lyfta fram de kloka hälso- och välbefinnandeknepen har vi under hösten 2011 arrangerat en tävling för gästerna i alla våra nyckelhålcertifierade restauranger. Tyvärr hamnar det enkla, balanserade, sansade och kloka ofta i baksätet för allt det mediamässigt heta. Med tävlingen har vi velat lyfta den nedärvda visdomen, den beprövade erfarenheten och de balanserade hälso- och välbefinnandeknepen som är präglade av en helhetsyn.
- Det enkla är oftast det bästa, menar Johanna som på dagarna jobbar med JAS. Hon äter ofta på Terassen som ligger precis vid SAAB där hon har sin arbetsplats. Johanna menar vidare att man kan ta trapporna, lite extra grönsaker och att det är det små förändringarna som gör den stora skillanden.

Johanna skrev följande motivering
Johanna motiverar varför knepet är så användbart på följande sätt: "Många bäckar små, som det heter! Jag är övertygad om att om man tänker så här i alla små vardagliga situationer, så summeras det ihop till en större helhet som gör skillnad. Den som alltid strävar efter det mest praktiska och enkla, har ännu inte förstått hur viktig vardagsmotionen är. Man förändrar det stora genom att arbeta med det" och detta ledde till att hon inkasserade 10 000 kronor att äta på en Nyckelhålsresturang på

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om