HSB och Stångåstaden byter

Bostadsmarknaden är het i Linköping och ränteläget hyfsat stabilt i Sverige än så länge. Detta gör att det rör på sig ordentligt inom byggbranschen i tillväxtkommunerna.

Det rör på sig i Övre Vasastaden.

Det rör på sig i Övre Vasastaden.

Foto:

Linköping2014-10-30 08:12


HSB Östergötland och Stångåstaden genomför nu fastighetsaffärer i form av ett byte av bostäder i Berga mot byggrätter i Övre Vasastaden Hur bytet exakt går till och vad det innebär i pengar räknat finns inte framme på bordet än.

Två olika projekt
Stångåstaden förvärvar alltså cirka 190 byggrätter från HSB Östergötland i Övre Vasastaden och i affären ingår även att HSB förvärvar fastigheten Luftspanaren 1 med adress Luftvärnsgatan 38-92 i Berga. Försäljningen har godkänts av både Stångåstadens och HSB:s styrelser och hyresgästerna har informerats via brev. - Vi hade kvarteren ihop med HSB och det blir alltid mer komplext då. Nu tror vi att kan hålla tempot uppe i byggandet i Övre Vasastaden samtidigt som HSB kan göra Bergastadsdelarna ännu mer attraktiva i framtiden. Bytesaffären är viktig därför att den ger oss också byggrätter i ett mycket bra och attraktivt läge i en situation med stor bostadsbrist.
Det arbetet underlättas av fler aktörer i Berga som värnar om en trivsam boendemiljö för hyresgästerna, säger Fredrik Törnqvist, vd för Stångåstaden och han får medhåll av kollegan i HSB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om