Hur ska buset bekämpas?

Den grövre våldsbrottsligheten har minskat något under 2012 och första halvåret 2013 enligt BRÅ:s statistik. Samtidigt ökar den sociala oron ute i urbana bostadsområden vilket visade sig inte minst vid de bränder som anlades i Husby och på en rad andra orter.

Andreas Norlin och Ann-Cathrine Hjerdt imponeras av Roger Larssons glöd.

Andreas Norlin och Ann-Cathrine Hjerdt imponeras av Roger Larssons glöd.

Foto:

Linköping2013-09-02 08:02


Den moderatledda regeringen med justitieminister Beatrice Ask i spetsen har lagt stora resurser och prestige i att pressa ned den organiserade brottsligheten. Brottsbekämpning kan tillsammans med arbetslöshetsfrågan bli en av de stora frågorna i valet 2014.

Vem ska sköta vad?
Moderaterna i länet har som paradgren arbetet med brottsbekämpning och integration under 2013. Riksdagsman Andreas Norlén samt Ann-Cathrine Hjerdt har åkt runt i verkligheten för att se hur arbetet bedrivs på basnivå.
Frågan är högaktuell för att myndigheternas samverkande arbete i så kallade sociala insatsgrupper, vars syfte är att förhindra rekrytering till brottslig verksamhet och återfalla till det samma, inte verkar vara så lyckad som rikspolisstyrelsens chef hävdar. En nyligen genomförd granskning som P1-programmet Kaliber har gjort visar att de siffror som presenterats från Linköpingspolisen, som deltog i pilotprojektet, har varit felaktiga.
I fredags besökte östgötske riksdagsledamoten Andreas Norlén centralorten för att tillsammans med Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt träffa företaget Krogdirekt och dess vd Roger Larsson för att se hur han arbetar med förebyggande arbete bland unga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om