Huset sjuder av aktiviteter

Fryshuset, det hus som gamle kårhusockupanten Anders Carlberg drog igång 1984 med hjälp av KFUM Söder, är en av inspirationskällorna.

Linköping2012-04-16 06:43

Men framförallt lever verksamheten av egen urkraft. Allaktivitetshuset i Skäggetorp har på kort tid utvecklats och det gör att verksamheten drar till sig allt större uppmärksamhet.

Politiker besöker verkligheten
I Skäggetorp bor det nästan 10 000 människor och många av dem är barn och ungdomar naturligtvis. Ofta kommer deras föräldrar från andra länder och därför är Skäggetorp tillsammans med Ryd den stadsdel som har högst antal språkgrupper och störst mångfald.
- Skolan fick överta fritidsgårdsverksamheten för ett tag sedan och en lokal blev tom i och med det. Vi hade då en verksamhet för 10 till 12 - åringar men i övrigt hade vi ett stort gäng ungdomar som höll till Skäggetorps centrum på sin fritid, säger Fredrik Einvall som är rektor på Skäggetorpsskolan och fortsätter.
- När jag i samma veva blev uppvaktade av en "jobbig farsa" med massor av idéer så föll bitarna på plats och vi hade en projektledare klar, säger Fredrik Einvall och sneglar på eldsjälen Benjamin Imanovic som är projektledare för allaktivitetshuset och tillika 2011 års vinnare av ifŽs/Fryshusets Eldsjälspris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om