Husskylten äntligen på plats

I helgen hade Friluftsmuseet Gamla Linköping sin julmarknad med uppvisning av gammaldags hantverk och försäljning av diverse godsaker. Mycket folk brukar det alltid vara men denna helg hade också begåvats med ett ymnigt snöfall som skänkte extra stämning åt marknaden.

Gamla Linköpings polis övervakar Tina Karlssons överlämning till Ulf R Lindgren och till höger står medborgare Lennart Angvik.

Gamla Linköpings polis övervakar Tina Karlssons överlämning till Ulf R Lindgren och till höger står medborgare Lennart Angvik.

Foto:

Linköping2013-12-09 08:12


Passande nog firade stödföreningen Gamla Linköping sin 60-årsdag i helgen och då fick man också en skylt uppsatt på det hus man har sin föreningslokal i. Museichef Tina Karlsson kom med blommor och en historisk skylt i present till födelsedagsbarnet. Posthuset uppfördes år 1832 och flyttades till Gamla Linköping 1959 och återinvigdes 1966. Sedan blev byggnaden hemvist för vänföreningen som nu fyller 60 år. Föreningen Gamla Linköping har varit en stöttepelare och finansiär i Friluftsområdet sedan 1953.
- Syftet med att bilda föreningen var att rädda och bevara gamla hus undan de rivningar som pågick i kommunen, säger ordförande Ulf R Lindgren från Föreningen Gamla Linköping och fortsätter.
- Nu för tiden förvaltar vi medel som vi har fått genom donationer och testamenten genom åren och stöttar Friluftsmuseet på olika sätt. Igår hade vi en dockteaterföreställning som vi köpt in från föreningens sida vi ger också ut historiska specialböcker.
- Vänföreningen betyder väldigt mycket för vår kommunala verksamhet för vi har en begränsad ekonomi. Det är viktigt och värdefullt med ideella krafter, menar Museichef Tina Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om