Hyran höjs med 1,8 procent

Hyrorna är nu klara för Studentbostäder i Linköpings 4 177 lägenheter och korridorrum. En av de främsta anledningarna till årets justering är fortsatt ökade driftkostnader.

Linköping2012-06-04 06:45

Efter förhandlingar mellan Studentbostäder i Linköping och Kårservice i Östergötland har parterna enats om att höja hyran med 1, 8 procent.

Avgifter och taxor
Årets hyresjustering motiveras främst utifrån ökade driftkostnader för el, värme och vatten. Kostnadsökningen beror inte främst på ökad konsumtion utan på ökade avgifter och taxor.
- Den hyresjustering vi nu är överens om ger oss en ökad intäkt på ca 2,7 miljoner kronor. Den ökade intäkten gör att vi kan möta ökade driftkostnader och fortsätta att ligga kvar på en god underhållsnivå, säger Simon Helmér, vd för Studentbostäder i Linköping och fortsätter.
- Samtidigt vet vi att hyran är en stor del av studenternas kostnader och att en höjning kan vara kännbar men samtidigt kan vi glädjas åt att årets höjning ligger under riksgenomsnittet, fortsätter Helmér.
Att vi genom det kan fortsätta erbjuda linköpingsstudenterna en låg hyresnivå i jämförelse med övriga Sverige är viktigt för att Linköping ska fortsätta vara en attraktiv studentort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om