I dag inleds Bondens egen marknad

Nyskördade morötter, färsk getost, nygrillat kött och prunkande blommor. Nu är äntligen Bondens egen marknad tillbaka med start i dag klockan 9.30-14. Från och med nu fram till oktober kan du handla färskt och gott direkt av din lokala bonde mitt i stan. Klockan 11 kommer landshövdingen på besök.

Östgötamats Louise Alenbrand är laddad inför dagens marknad på Borggården. Hon tänker fylla hela väskan med nyskördade läckerheter.

Östgötamats Louise Alenbrand är laddad inför dagens marknad på Borggården. Hon tänker fylla hela väskan med nyskördade läckerheter.

Foto:

Linköping2014-08-16 04:06


- Att gå på torget är en folkfest. Marknaden är lika rolig varje år. Man märker att kunderna är intresserade när de ringer från Ringarum och undrar var Borggården ligger eller varför någon producent inte finns med i årets program, säger Louise Alenbrand som är verksamhetsledare för Östgötamat ekonomisk förening.

Direktkontakt
På Bondens egen marknad möts producent och konsument. Det är en upplevelsehandel där man kan möta den som odlar. Historian om hur livsmedlet kommit till ackompanjeras med den goda smaken av nyskördat och vitaminrikt.
- Det är ett otroligt lyft att kunna skörda när varan är mogen, och inte låta det mogna under transporten till butiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om