Ideella räknestugor för alla

Skolåren är fyllda med ny kunskap, identitetssökande och läxor. Elever omringas av ämnen från språk till kultur till naturvetenskap. Det är inte alltid så lätt att sålla bland informationen och risken att halka efter kan vara stor.

Per Erlandsson är volontär på mattecentrum, som erbjuder gratis räknestugor för grundskoleelever och gymnasieelever.

Per Erlandsson är volontär på mattecentrum, som erbjuder gratis räknestugor för grundskoleelever och gymnasieelever.

Foto:

Linköping2013-02-02 05:06


Alliansen klubbade under hösten igenom förslaget att RUT-avdraget skulle gälla för läxhjälp till gymnasielever. Men RUT-avdrag eller inte, så är det kostsamma läxhjälpstimmar vilket medför att inte alla har samma möjlighet att ta del av avdraget.

Frivillig räknestuga
Den ideella föreningen mattecentrum har gått förbi allt vad RUT-avdrag heter och erbjuder kort och gott gratis räknestugor för skolelever i både grundskola och gymnasieskola. Idag finns mattecentrum i 18 svenska städer och varje vecka anordnas mer än 44 räknestugor över riket. I Linköping har mattecentrum funnits i drygt två år.

Alla är välkomna
Vårterminen har just sparkat igång och Per Erlandsson, som är gammal i gemet, är en av volontärerna.
- Jag är doktorand vid Linköpings universitet samt undervisar i fysik B. I Mattecentrum har jag varit delaktig i ungefär ett och ett halvt år. Det är inte bara den som inte förstår alls som är välkommen utan även den med högsta betyg kan komma hit, man kan alltid lära sig mer än det man redan kan, säger Per.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om