Idrott utan gränser förenar

Pernilla Winberg är hockeyspelare i framgångsrika LHC till vardags men hon är även verksamhetschef för Idrott utan gränser i Linköping.

Dags för det sedvanliga lagfotot.

Dags för det sedvanliga lagfotot.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-07-19 11:00

Admir Lukacevic startade Idrott Utan Gränser, IUG i mitten av 2000talet för att ge fler barn och ungdomar möjligheter att ändra sin framtid och inte ska dras in i destruktiva grupper. IUG vill ge barn och ungdomar resurser och verktyg som behövs för att i tidig ålder hitta rätt spår.

Störst i Norrköping

Föreningen har verksamhet i fem kommuner och har skaffat sig ett rejält fotfäste i Norrköping men finns sedan drygt två och ett halvt år tillbaka även i Linköping.

– Vi har sommaraktiviteter i bland annat Berga, Ryd och Skäggetorp. Under skolterminerna jobbar vi ihop med åtta skolor i stadsdelar som Skäggetorp Ryd, Berga och Ljungsbro med flera, säger Pernilla Winberg som är heltidsanställd i IUG.

Alla är välkomna

För ett tid sedan dök föreningen med sin verksamhet i Skäggetorp. Utanför Skäggetorpsskolan på fotbollsplanen arrangerade man dans, fotboll, basket och lekar med barnen som strömmat till.

– Vi hade cirka 40 barn förra veckan och nu den här veckan är det ännu fler. Aktiviteterna är gratis för alla. Det är bara att hoppa med. Vår verksamhet bidrar till ett intresse för idrotten och kan också leda till att man går med i olika föreningar, berättar Pernilla innan hon och hennes kollega, Euklides, drar igång fotbollsmatchen.

Euklides och Pernilla Winberg åker runt med sin energi och sina aktiviteter i Linköping.
Euklides och Pernilla Winberg åker runt med sin energi och sina aktiviteter i Linköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om