IF Metall ser ljust på framtiden

Göran "Gurra" Gustavsson är klubbordförande på SAAB för IF Metall och han ser ljust på framtiden. Annat var det för ett och ett halvt år sedan.

Göran "Gurra" Gustavsson är klubbordförande på SAAB för IF Metall. Foto: Tommy Pettersson

Göran "Gurra" Gustavsson är klubbordförande på SAAB för IF Metall. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-12-14 05:06


Försvarsbeslutet förra året innebar att regeringen beslöt att man kommer att gå vidare med att beställa mellan 40 och 60 Gripen E. Detta tryggar jobben på SAAB en lång tid framöver för IF Metalls medlemmar.

Anställt hundra man
- Vi har bara den senaste tiden anställt i runda tal etthundra personer i verkstan vilket är väldigt roligt, säger Göran Gustavsson som är mest känd som "Gurra", både för en bred allmänhet och sina medlemmar. Han fortsätter:
- Vi har just kommit ut ur en lång tid av varsel och uppsägningar som går tillbaka ända till 1992 då vi var drygt 2 800 personer som jobbade i verkstan. Nu är vi drygt 800 men när det var som värst så var vi under 700 personer. När det kommer till vilka som är medlemmar i IF Metall så är det självklart inte hundra procent men visst är det många som är med hos oss. Däremot har vi en liten uppförsbacke när det kommer till nyrekrytering och då främst av yngre medlemmar. Många som kommer på en introduktion väljer självklart att skriva på vid sittande bord medan andra vill tänka på saken. Det kan även vara så att man hör till ett annat fack och vill vänta tills man får en tillsvidareanställning istället för en tillfällig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om