Ikväll gör Emilia debut i rampljuset

Får besök av vår vice statsminister ? "Kändes viktigt att visa hela mig"

Ikväll är Rimforsatjejen Emilia Klaar i fokus på SVT 2. Foto: UR

Ikväll är Rimforsatjejen Emilia Klaar i fokus på SVT 2. Foto: UR

Foto:

Linköping2015-11-25 09:16


Hon har varit med i tv förut, men ikväll är det Rimforsatjejen Emilia Klaar som är huvudperson. I UR-produktionen "Makt hos mig" får hon besök av Åsa Romson (MP),
vice statsminister och klimat- och miljöminister. Med sexuellt våld och samtycke som hjärtefrågor får hon sin röst hörd, dessutom lyssnar en av landets mäktigaste personer, "Man förstår inte hur stort det är", säger hon.

Vad händer om man parar ihop några av Sveriges mest engagerade och drivna ungdomar med våra toppolitiker och låter dem umgås i 24 timmar? Den frågan vill Utbildningsradion svara på i sin helt nya tv-produktion, "Makt hos mig".


Med politiker som Anders Ygeman (S), Annie Lööf (C) och Mattias Karlsson (SD) får åtta ungdomar runt om i landet stå som värdar för en dag, där de öppnar upp sina hem och sin vardag för att på ett personligt sätt påverka de svenska makthavarna.

Näst på tur är ett känt ansikte för många Kindabor, Rimforsatjejen Emilia Klaar. För tillfället är hon ungdomsledare på Kåken och en frekvent föreläsare om sexuellt våld och samtycke.

Hon kommer från en uppväxt där hon upplevt ett tydligt utanförskap vilket i sin tur ledde till självskadebeteende och psykiskt ohälsa.

När vår vice statsminister Åsa Romson besöker hennes lägenhet i Linköping delar hon på ett modigt sätt med sig av sina egna erfarenheter, och berättar bland annat om en våldtäkt hon utsattes för under gymnasietiden.

- När jag är ute och förläser om sexuellt våld brukar jag aldrig dela med mig av privata saker, det är inget jag bygger förtroende på utan jag borde kunna vara trovärdig ändå. Men nu kändes det viktigt att visa hela mig, inte bara den duktiga sidan, så hon förstod bakgrunden till mitt driv och engagemang, säger Emilia Klaar.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Det är Åsa Romson (MP) som besöker Emilia Klaar i Linköping i kvällens "Makt hos mig"
Det är Åsa Romson (MP) som besöker Emilia Klaar i Linköping i kvällens "Makt hos mig"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om