Inbrott på flera företag

Natten mot torsdag skedde två inbrott på två olika företag i Linköpings. Dessutom har en blind äldre dam blivit utsatt för ovanligt fräck stöld. Strax efter klockan sju i går morse fick polisen ta emot två samtal om att det först hade skett ett inbrott hos ett företag på Snickargatan i Linköping där en eller flera okända gärningsmän hade krossat en ruta och sedan tagit sig i företagslokalerna.

Linköping2015-07-23 18:21

-Vi vet inte just nu vad som blivit stulet.

- Själva inbrottet måste skett under natten mot torsdag och det var en väktare som upptäckte själva inbrottet.,

berättar polisens utredningsbefäl Robert Aldén.

Först city sedan Vikingstad

Bara minuter efter att det första inbrottet i centrala Linköping upptäckts så ringer telefonen igen och då gäller det ett inbrott på en byggarbetsplats i Vikingstad.

Där har gärningspersonerna tillgripit elektrisk utrustning och verktyg. Polisen har i vanlig ordning gjort en teknisk undersökning men det är ännu oklart vad den gett i form av spår efter de som gjort själva inbrottet.

Stal från blind dam

Strax före halv elva inkom samtal till polisen om att en äldre dam hade blivit utsatt för en stöld i sin bostad på Elsa Brändströms gata i Linköping.

Damen som blivit utsatt hade fått besök av två kvinnor som sa att de kom från "kommunen" och när de hade gått från lägenheten upptäckte damen att hon hade blivit bestulen på kontanter. Det är ännu oklart hur mycket.

Damen som utsattes för den grova stölden är över 90 år gammal och svårt synskadad.

Tipsa polisen

Hon har inte kunnat uppge något signalement på tjuvarna.

Polisen i Östergötland manar till skärpt uppmärksamhet när det gäller den här typen av brott. Tips om misstänkta personer eller fordon mottages tacksamt av polisen på 114 14.

Vid misstanke om pågående brottslighet ring 112.

Detta gäller även för det båda inbrott som begicks under natten mot torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om