Inbrottet i SAAB Arena kan vara ett insiderbrott

Hur stor summa som den eller de som tog sig in i Saab Arena fick med sig är ännu höljt i dunkel. Det kan vara så mycket som runt 300 000 kronor men Anders Mäki, tillförordnad klubbdirektör i LHC, menar dock att det kan röra sig om ett femsiffrigt belopp samt att den som brutit sig in borde haft kännedom om arenan.

Linköping2014-12-18 08:32

Det var i måndagsnatt som en eller flera okända gärningsmän först tog sig in i själva arenan och därefter in på ett kontor där man bröt upp ett kassaskåp och kom över ett större belopp kontanter.
- Just nu väntar vi på resultatet av den tekniska undersökningen, säger polisens utredningsbefäl Ann-Christine Rehnström.
Polisen vet inte hur mycket pengar som försvann vid inbrottet men Ann-Christine Rehnström säger att det kan röra sig om så mycket som 300 000 kronor.
I övrigt så fortsätter polisen med sina vanliga utredningsåtgärder.

Inte räknade pengar
Anders Mäki menar dock att det inte behöver röra sig om så mycket som ett sexsiffrigt belopp utan snarare om ett femsiffrigt.
- Det är inte så att vi har alla pengar från matchen och försäljningen i ett och samma kassaskåp.
Vi har drygt 50 olika kassor i arenan och en del av de kontanter som kommer in räknas direkt och sedan skickar vi iväg dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om