Industribrand på Attorpsgatan i Tornby

Strax innan klockan tio på tisdagsmorgonen bröt en brand ut på Attorpsgatan i Tornbyområdet i Linköping. En tillverkningsmaskin på företaget Titanx hade fattat eld och trots personalens försök att släcka och ett sprinklersystem, spred sig branden via ventilationen upp och ut genom taket.

Räddningstjänsten tvingades köra in på baksidan av fabriksområdet. Foto: Lasse Hejdenberg

Räddningstjänsten tvingades köra in på baksidan av fabriksområdet. Foto: Lasse Hejdenberg

Foto:

Linköping2012-07-04 06:41


Lågorna och den kraftiga rökutveckling som följde kunde ses över hela Linköping. Det var sent på förmiddagen i går som en tillverkningsmaskin på företaget Titanx fattade eld. Företaget tillverkar kylare av olika slag till bland annat person- och lastbilsindustrin.

Försökte släcka
Personalen, som arbetade vid maskinen, försökte släcka men utan framgång. Elden spred sig trots ett automatiskt sprinklersystem upp via ventilationen genom yttertaket och öppna lågor och en intensiv rök kunde ses över ett stort område.
Räddningstjänsten tvingades köra in på baksidan av fabriksområdet och via taket kunde man ganska snabbt få kontroll över händelseförloppet.
Det såg mycket värre ut än vad det var, för inne i lokalerna var det aldrig fråga om någon stor brand. Dock är det vissa vattenskador och sanering inne i fabriken är nödvändig innan just denna produktionen kan komma i gång igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om