Inga pengar till Folkungavallsprojektet

Hur kunde kommunen räkna fel på 140 miljoner i Folkungavallsprojektet? Den huvudvärken har Muharrem Demirock (c) att brottas med när han nu kommit tillbaka från semester. - Det var 140 miljoner från början men nu är vi nere under 100 miljoner, säger Muharrem Demirock.

Hur det än går med Folkungavallsprojektet så skall det inte skjutas till några skattepengar, menar centerpartisten Muharrem Demirok.

Hur det än går med Folkungavallsprojektet så skall det inte skjutas till några skattepengar, menar centerpartisten Muharrem Demirok.

Foto:

Linköping2007-08-08 04:26

Det finns ett enigt politiskt beslut att de 600 - 700 lägenheter som politikerna vill bygga på Folkungavallen skall bekosta sig självt. Inga skattepengar skall användas alltså.
Tanken var ju också att exploateringspengarna från Folkungavallen ska bekosta bland annat en fotbollsarena för 67 miljoner, en idrottshall plus arena för 51 miljoner, totalt 135 miljoner kronor.
Ett tag var man inne på att projektet även skulle bekosta i 50-metersbassäng år Lass. Men detta insåg man snart inte skulle hålla.
Men nu har hela projektet gått över styr och frågan är vad detta beror på .
- Det har tillkommit kvalitetshöjande projekt sedan den ursprungliga kalkylen gjordes, säger Muharrem Demirok.
Som vadå?
- Som till exempel att man vill bygga parkeringsplatser under jord. Dessutom har inflationen dragit iväg med priset sedan den ursprungliga kalkylen. Till detta kommer att byggmarknaden är het just nu vilket innebär att byggherrarna kan trissa upp priset, säger Demirok.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om