Ingen ny kommundirektör i sikte

Rekryteringen av efterträdare till den avgående kommundirektören Lena Rydin Hansson verkar ha gått i stå. Ett headhuntings företag har anlitats men de kandidater som man har tagit fram hitintills har inte fallit rekryteringsgruppen på läppen.

Linköping2012-07-20 04:06

Lena Rydin Hansson lämnar stadshuset redan den förste augusti och det är orealistiskt att tro att en efterträdare ska kunna vara på plats till detta datum. Därför brinner det i knutarna och risken är stor att man får använda sig av en tillfällig konstruktion under hösten med en uppdelning av Hanssons arbetsuppgifter på flera olika händer i den så kallade styrhytten.

Realistiskt alternativ
Sex, sju personer vaskades fram till den sista intervjuomgången men ingen av dem verkar vara någon högoddsare till att bli ny kommundirektör i dagsläget.
Rekryteringsgruppen består av kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall, oppositionsrådet Lena Micko och personalchefen Maria Kreese och de politiskt rekryteringsansvariga är för närvarande på semester. Uppgiften att fixa fram en ny kommundirektör är grannlaga och ingenting som man eftersöker på Blocket direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om