Ingenjörer som går över gränserna

I går på våffeldagen gräddades det våfflor på LiU för att samla in pengar och rekrytera fler medlemmar till den nystartade Ingenjörer utan gränser-gruppen vid Linköpings tekniska högskola. Alexandra Andersson är ordförande och läser till ingenjör med inriktning på energi och miljö.

En del av det glada gänget bakom våffellagandet: Ellinor Runquist, Gerda Ingelhag, Johanna Ståhle och Alexandra Andersson. "En jättebra förening med intressanta projekt", tycker de.

En del av det glada gänget bakom våffellagandet: Ellinor Runquist, Gerda Ingelhag, Johanna Ståhle och Alexandra Andersson. "En jättebra förening med intressanta projekt", tycker de.

Foto:

Linköping2014-03-26 08:44


- Vår verksamhet står på tre ben: att ordna volontärprojekt i utlandet, läxhjälp i Ryd och Lambohov och att inspirera unga att välja tekniska utbildningar och att hjälpa andra ingenjörer att utvecklas till vidsynta yrkespersonligheter.
Både Sveriges och Linköpings verksamheter växer nu när vi är en del av en större organisation, säger hon. Fram till för en månad sedan var INUG både ingenjörer och naturvetare utan gränser, men nu består de alltså av ingenjörer allena - men alla är välkomna att gå med.
- Vi startade upp nu i mars. Initiativet kommer från föreningen INUG Linköping som funnits på campus sen 2008. Tidigare var vi en förening med bara studenter, men i och med uppstarten kommer vi få ökade kontaktvägar med andra Ingenjörer utan gränser runt om i landet. Vi kan nu samarbeta kring utvecklingsprojekt, event och välgörenhet.

Hjälper skolan
I höst är troligtvis Linköpings ingenjörer värd för ett nationellt event då det ordnas workshoppar och liknande. Men på hemmaplan är läxhjälpen i fokus.
- Ryd ligger nära universitetet och många studenter bor där. Det är bra att visa barnen en annan sida av oss än studentsidan där vi springer runt och fånar oss, säger hon med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om