Inget brott bakom kvinnas död?

De två misstänkta männen släpptes.

Linköping2015-12-24 09:44

I söndags anhölls två män efter att de påträffats i närheten av en lägenhet i Finspång där en skadad ung kvinna hittades. Kvinnan avled senare under söndagen. De båda männen anhölls men släpptes under tisdagens eftermiddag.

De utredningsåtgärder som vidtagits sedan i söndags har resulterat i att misstankarna försvagats om att någon av de anhållna männen har orsakat kvinnans död. Rättsläkare har lämnat ett preliminärt utlåtande.

- Det finns i nuläget inte något som tyder på att ett brott ligger bakom kvinnans död.

Vid en samlad bedömning finns det inte tillräckliga skäl för att begära någon av dem häktade.

De båda männen har därför frigivits, säger kammaråklagare Anna Jakobsson, i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. Förundersökningen kommer att fortsätta. Några uttalanden om dödsorsaken kan inte att lämnas innan det rättsmedicinska yttrandet är klart.

Inga brottsmisstankar kommer heller att skrivas av innan dess.

Det var alltså under söndagsnatten som en 30-årig kvinna hittades skadad i en lägenhet i Finspång. Skadorna hon hade gjorde att hon senare, trots upplivningsförsök, avled.

Skadorna var även av sådan art så att det inte gick att utesluta att hon bragts om livet därav så anhölls de två männen på den lägsta misstankegraden och nu är de alltså släppta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om