Inhyrd personal för 11 miljoner

Östergötlands inhyrda bemanning kostade 11 miljoner för årets två första månader - på tok för högt, men viss bemanning är nödvändig för att säkra specialistkompetensen. Dessutom måste tillgängligheten till vårdcentralerna förbättras. Det kommer landstingsstyrelsen fram till i sin delårsrapport.

Mats Johansson vill förstärka vården med fler medarbetare.

Mats Johansson vill förstärka vården med fler medarbetare.

Foto:

Linköping2014-04-02 07:01


- Tillgänglighetsproblemet har vi i Socialdemokraterna lyft i över ett år. Många av vårdcentralerna klarar inte av att nå uppsatta mål, och vi har redan tidigare presenterat flera förslag som kan förbättra vårdcentralerna.
Det är uppenbart att något måste göras nu, eftersom tillgängligheten även till akutmottagningarna är för dålig, säger Mats Johansson, oppositionslandstingsråd.
Nu ska patienternas behov sättas i centrum genom att göra det lättare att nå sin vårdcentral. Tidbokningssystemet behöver vara mer flexibelt så man kan boka flera dagar i förväg och möjligtvis även ha helgöppet.
- Vi är tydliga med vår åsikt om att vi behöver förstärka vården med fler medarbetare. Vi är beredda att satsa 92 miljoner in i vården i länet. Det ger resurser för en bättre bemanningssituation och god kompetens.

Dyr inhyrd personal
Kostnaderna för inhyrd personal har ökat med 34 procent jämfört med samma period föregående år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om