Innebandy lockar nya inbitna

I Collegium är det svettigt, högljutt och stämningen är på topp. När Linköpings innebandy ordnar en skolturnering under lovet dyker inte mindre än 2 500 barn och ungdomar upp.

Hård kamp om bollen.

Hård kamp om bollen.

Foto:

Linköping2012-11-02 07:49


På innebandyplanen tackar Viggo Almgren, 8 år från Vreta klosterskola av motståndarlaget Innebandybjörnarna med ett handslag och ett tack.
- Syftet är att få ungdomar att engagera sig på lovet. För många barn är det här första kontakten med en idrott, säger Johan Claesson, turneledare och klubbdirektör på Linköpings innebandy.
Men det gäller inte Viggo Almgren.
- Jag har spelat i lag förut. Det roligaste är att skjuta och passa, säger han. Tillsammans med sina klasskamrater deltar han under tisdagen i skolinnebandyns andra dag.

Inkörsport till idrotten
I Linköping har innebandyn en stark ställning. Johan Claesson tror att turneringen som i år är inne på sitt 19:e år, kan vara en bidragande orsak till det.
- Många av barnen som kommer hit under veckan har aldrig spelat innebandy förut. Men de kommer ofta tillbaka. Förutom att vara inkörsporten till innebandyn för många barn fyller veckan också ett syfte för de redan inbitna.
- Ungdomarna från föreningen är funktionärer och under veckan får de testa på att sitta i sekretariatet. Och som en del i domarutbildningen får våra 14-16-åringar döma matcher under veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om