Innovationer inom ADHD-vård

Som en del av innovations- och entreprenörsveckan anordnades konferens för primärvården på konsert och kongress i Linköping i torsdags. Förhoppningen, att framföra idéer som förbättrar och förenklar inom vård och omsorg samt framtagandet av nya applikationer.

Linköping2012-11-10 05:07

Såväl tekniska applikationer såsom Pharmacells innovation Careousel som förenklar för vårdpersonalens administrering av medicin till patienter, samt administratoriska medel som Schemagi som automatiserar schemaläggning inom vården tillhör de innovationer som förts fram.
En av förgrundsgestalterna för konferensen är Fredrik Klevenbrant, projektledare för Hälsans nya verktyg samt innovationsfrämjare.
- Vår funktion är att hjälpa personer som har smarta idéer att få möjlighet att utveckla dem, säger han. Vi kan stötta idébärare med kontakter och resurser. I gengäld måste personen med idén vara villig att själva bifoga sin tid för utvecklingen och framtagandet av idén. Vi kan stötta med upp till 300 000 kronor om vi ser potential i innovationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om