Insats på Stadsfest en dyr historia

Mellan den 23 och 25 augusti är det meningen att glädjen ska stå högt i tak och Linköpingsborna ska festa loss i centrala Linköping. Men för första året vill nu polisen ha betalt för sin insats.

Polisen kan komma att kosta 276 000 kronor.

Polisen kan komma att kosta 276 000 kronor.

Foto:

Linköping2013-08-07 07:04


Konserter, öltält och en levande stad. Så är vi vana att stadsfesten tar sig ut men baksidan brukar kunna vara bråk och smågruff. För första gången vill nu polisen i Linköping ha betalt för sin insats och slutnotan kan bli så hög som 276 000 kronor.

Särskild händelse
- Vi ser detta som en särskild händelse och ett arrangemang kommunen tjänar pengar på och därav har vi beslutat att ta betalt för våra tjänster under de dagar festivalen pågår. Summan har vi baserat på hur många polismän det kommer att gå åt under de dagar stadsfesten pågår. Som mest kan detta bli 276 000 kronor och då kostar varje polis 920 kronor per timme, berättar Per-Åke Olsson, kommissarie vid Linköpingspolisens rättsenhet.Linköpings stadsfest är till stora delar ett gratisarrangemang där samtliga artistuppträden av folkkära och populära artister som Eldkvarn och Darin uppträder i Kungsträdgården utan att publiken måste lösa entré men Per-Åke Olsson vidhåller att Stadsfesten har till syfte att tjäna pengar och kommunen gör sig en slant under de dagar som stadsfesten pågår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om