Enligt Håkan Carlberg, kommunens samordnare för våldbejakande extremism så vet man att människor tidigare kommit tillbaka till Linköping efter att ha varit i Syrien och IS-kontrollerade områden.
– Men vi vet inte om de deltagit i strider, säger han.
Är det någon som håller särskild uppsikt på dem?– Nej, det är inte kommunens sak, det är i så fall polisens jobb.
Hur det ser ut i dag med eventuellt aktiva IS-anhängare på väg till Linköping kan han inte säga. Inte heller om något fall rör barn.
– I dag kan jag inte svara på det. Men det kommer jag förmodligen att kunna göra inom kort, säger han och hänvisar till det "intensiva" arbete som pågår. Såväl inom kommunen som mellan kommunen, polisen och säkerhetspolisen.
De insatser som kommunen kan ta till, i det fall man hittar IS-återvändare, handlar enbart om sociala insatser, så kallad avhopparverksamhet. En insats som är helt frivillig att delta i, påpekar Carlberg
Det mest kända fallet i Linköping är då en 17-årig flicka på väg till Syrien greps i Österrike i december 2016. Hon dömdes till fängelse som omvandlades till en villkorlig dom och hon släpptes i februari 2017 och kunde återvända till Linköping.
Björn Lidö, chef för polisens underrättelsetjänst regionalt, är förtegen och vill inte svara på om det finns IS-återvändare som har kommit tillbaka eller om man har vetskap om att det är på gång.
– Nej, jag vill inte ge någon numerisk beskrivning över läget. Vi får information från säkerhetspolisen och vi samverkar också med dem, säger han.