Intensivt sökande efter försvunnen man

Natten mellan tisdag och onsdag i förra veckan försvann en 22 årig man, efter en studentfest, någonstans mellan Rydssskogen, universitetsområdet och Vallaskogen.

Hemvärnet har varit igång med sitt sökarbete i ett par dagar. Foto: Tommy Pettersson

Hemvärnet har varit igång med sitt sökarbete i ett par dagar. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-05-09 11:02

Det var under fredagskvällen den sjätte maj som Victor anmäldes försvunnen och nu har polisen, hemvärnet och Missing people satt igång i en massiv sökinsats för att hitta den försvunna studenten.

Över 300 söker

På tisdagskvällen vid elva-tiden var det den senaste gången som någon hade kontakt med Victor och då under en studentfest utomhus vid Linköpings universitet cirka 200 meter från Viktors bostad i Ryd.

Polisen har tillsammans med personal från försvarsmakten under lördagen letat efter Victor och det arbetet fortsatte under söndagen. Över 200 personer från frivilligorganisationen Missing people letar också efter Victor.

– I lördagskväll vid nio-tiden satte vi igång med vårt sökande. Polisen efterfrågade vår hjälp och jag blev förvånad över hur många som mötte upp från oss under kvällen. I lördagsnatt var vi 249 frivilliga från Missing People och tillsammans med polis och hemvärn är vi drygt 300 människor som söker, säger Magnus Idebro operativ chef för Missing People.

Spårning av mobiltelefon

Polisen började sökte under fredagen med hundar och ett 15-tal poliser. Hemvärnet slöt upp under lördagen med ett femtiotal personer som gick skallgång.

Studenten försvann spårlöst efter en fest i tisdagskväll. Festen hölls i ett skogsparti nära Universitet och bara några hundra meter från 22-åringens bostad i stadsdelen Ryd. Vid 23-tiden försvann han från festen och polisens spårning visar att hans mobiltelefon användes sista gången vid två-tiden samma natt.

Ring 114 14

Victor var vid försvinnande iklädd en brun studentoverall med gula revärer på benen. På överkroppen var Victor iklädd en röd huvtröja. Victor är ca 175 -180 cm lång och har en smal kroppsbyggnad.

Om någon har sett eller hört något om Victors försvinnande så vill så kontakta polisen på 11414.

Magnus Idebro i färd med att upprätta ett sambandsområdet vid Vallabackarna. Foto: Tommy Pettersson
Magnus Idebro i färd med att upprätta ett sambandsområdet vid Vallabackarna. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om