Internationell mötesplats - Elsas Hus

Elsas hus, kultur- och mediaungdomshus i Linköping anordnar många aktiviteter. Bland annat håller de i ett volontärprojekt som överskrider landsgränserna. Det handlar om kulturellt lärande, förståelse av andra kulturer och samarbete. Ungdomarna som deltar i projektet är mellan 18 och 30 år gamla.

Moritz Standke och Miguel Ganaleta med Anja Åkesson utanför Elsas kafé.

Moritz Standke och Miguel Ganaleta med Anja Åkesson utanför Elsas kafé.

Foto:

Linköping2012-10-27 04:07


I år är Miguel Ganaleta från Spanien, 26 och Moritz Standke från Tyskland, 19 i Sverige sedan september i år. De ska stanna här i ett år och delta i kulturprojektet. Under tiden arbetar de i Elsas hus? kafé och träffar nyfikna ungdomar och besökare. Håller i projektet i Linköping gör Anja Åkesson, ungdomsinspiratör och anställd vid Elsas hus.
- Projektet är en del av EVS, European Voluntary Service och vi arbetar med massor av länder i Europa och kommuner i Sverige, säger Anja Åkesson. Det är ett utmärkt tillfälle att lära sig om andra kulturer och vi har olika projekt som ungdomarna som är här ägnar sig åt för att lära andra.

Sverige och Linköping
- Det är roligt och spännande att vara här, säger Miguel Ganaleta.
Om Sverige tycker båda ungdomarna att naturen är vacker.
- I Tyskland ligger alla städer och byar väldigt nära varandra så det finns inte så mycket frihet i naturen, tycker Moritz Standke. Sen är det väldigt trevligt att träffa folk som kommer hit till kaféet.
De båda volontärerna hjälper till med de projekt som Elsas hus håller i medan de är här, bland annat sköter de ljudtekniken vid konserter som anordnas av kultur- och mediahuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om