Internationellt gig på Saga

Musikerna Mitch Hiller och Robert Lauri är just nu i Sverige tillsammans. Efter att ha spelat ihop i sin ungdom tappade de kontakten. Nu är musikerna återförenade efter 30 år och framförde i fredags konserten Come fly with us på Saga-teatern.

Mitch Hiller och Robert Lauri på torget efter en lyckad konsert i dagarna.

Mitch Hiller och Robert Lauri på torget efter en lyckad konsert i dagarna.

Foto:

Linköping2012-10-03 06:41


De båda musikerna som har haft lyckade solokarriärer återförenades efter 30 år då Robert Lauri tog kontakt via Facebook.
- Jag trodde han var död, säger Mitch med glimten i ögat. Mitch är ursprungligen från London men bor nu i Linköping. Han har skrivit över 200 låttexter och uppträtt världen över med stora namn inom musikbranschen, däribland Elaine Paige, Chaka Kahn, Billy Ocean och Amy Winehouse. Fransmannen Robert Lauri har flugit från Paris för att spela och umgås med Mitch. Även Lauri har en gedigen solokarriär som singer-songwriter bakom sig. Sin vistelse i Linköping beskriver Robert Lauri som väldigt trevlig och positiv. Han har bara varit här några dagar men önskar att han inte behövde åka så snart.
- Det är första gången jag är här men jag vill absolut återvända, säger Robert och ler.
Han berättar att han tycker om människorna här och att naturen är vacker.
Duon spelar tillsammans med en uppsättning musiker från olika länder och kulturer. Bland annat Diane Marino från hawai som spelar munspel och pianisten Paul Hirsh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om