Internationellt möte i Linköping

Igår var ambassadörer från 20 olika länder i Linköping för en lunch på slottet och besök på Gärstadverket. Kvällen innan bjöd Norrköpings symfoniorkester på konsert och tidigare under gårdagen var de i Norrköping för en orientering av det moderna Norrköping och en historisk guidning av industrilandskapet.

Jan Edward Craanen, Elisabeth Nilsson, Martin Rivera Gomez och Christian Gustavsson. Foto: Max Elofsson

Jan Edward Craanen, Elisabeth Nilsson, Martin Rivera Gomez och Christian Gustavsson. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2012-04-14 04:05


Mr Martin Rivera Gomez, ambassadör för El Salvador, är imponerad av vad regionen har att erbjuda.
- Det var fantastiskt att se en musikföreställning av så hög klass och den nordiska modellen som finns här vad beträffar teknik och ekonomi är inspirerande.
Han säger att Sverige inte bara handlar om Stockholm och att besöket har gett en insikt om vad landet har att erbjuda i övrigt.
Ambassadör för Nederländerna Mr Jan Edward Craanen berättar att de på grund av regnvädret tyvärr inte kunnat se landskapet till fullo men att han varit här förr och tycker att Östergötland ligger i framkant när det kommer till teknik.
- Det är spännande att se en industri som behöver hantera en ny teknikera och hur regionen hanterat utvecklingen på ett framgångsrikt sätt. Det finns många företag i Nederländerna som är intresserade av svenska företagspartners, berättar Craanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om