Irakprotester i S:t Larsparken

Nu vet alla i Sverige hur och varför Syrierna flyr från sitt hemland.

Linköping2015-09-29 05:59


Sverige tar redan ett stort ansvar men många menar att vi kan ta ett ännu större ansvar än vad vi gör idag. Om man jämför vad hur många flyktingar Libanon tar emot i förhållande till sin egen folkmängd är det skrattretande att säga att vi inte kan ta emot fler i Europa.

Det är lätta att glömma bort att det finns andra länder i Mellanöstern som drabbats av kriget och hamnat i en flyktingsituation. Kriget mot den militanta Jihadismen förs även i Irak. Sedan en tid tillbaka träffas irakier som är boende i Linköping i S:t Larsparken med viss regelbundenhet.

I september arrangerade Irakiska föreningen, demokratiska rörelsen och handikappföreningen ett protestmöte mot regimen i Irak. Även vänsterpartiet och socialdemokraterna i Linköping var inbjudna att tala under manifestationen.

- Det är självklart för oss att stödja den irakiska befolkningen i kampen för mänskliga rättigheter, demokrati och allas lika värde. Därför är vi med på manifestationen idag. Socialdemokraterna är tydliga i stödet till Irak men det kan alltid göras mer. Vi måste prata om Mellanöstern och trycka på där vi kan, berättar Christoffer Olsson som för dagen talade för socialdemokraterna i kommunen.


Läs mycket mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om