Italienskt ambassadörsbesök i Kallerstad

Angelo Persiani blev utsedd till Svensk ambassadör för Italien förste april 2010 och nu var han på ett tvådagars besök i Östergötland.

Cocozza, Persiano och Holgersson inspekterar den framväxande arenan i Kallerstad.

Cocozza, Persiano och Holgersson inspekterar den framväxande arenan i Kallerstad.

Foto:

Linköping2012-05-23 06:53


Nisse Lidholm, SAAB-immigranterna och Heliga Birgitta var några av de historiska band mellan Italien och Östergötland som återuppväcktes genom rundresan.

Elisabeth Nilsson bjöd in
Den italienske ambassadören Angelo Persiani var inte enbart i länet för en kulturell upplevelse han vill också ta ytterligare steg för att stärka relationerna och handelsutbytet inför framtiden.
Ambassadörsprogrammet hade även en hel del fotbollsanknytning och Persiani fick en rundvandring på nya arenabygget vid Kallerstad tillsammans med byggherre Michael Cocozza och platschefen Mats Claudius.
- Familjen Cocozza är exceptionell på sätt och vis genom att de har klarat sig så pass bra och har integrerat sig på ett jättefint sätt i Sverige. Det visar på att man kan lyckas i ett annat land och att den svenska modellen fungerar. Här lär oss historien också att vi inte ska vara så rädda för invandring, säger Angelo Persiani på perfekt svenskt uttal.
- Nu kommer det en tredje våg av italienare till Sverige och de är forskare och intellektuella som kan bidra med mycket för landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om