Jack Abdi kom från krigets Aleppo - öppnar nu klädbutik

Jack Abdi och hans familj kom till Sverige från Aleppo i Syrien för tre år sedan. Familjen flydde från krig och förstörelse i hemlandet.

Linköping2015-10-27 07:50


I Aleppo ägde Jack en klädfabrik som han tvingades lämna i all hast för att bege sig till freden i Sverige via Kairo. Jack Abdis familj är idag ett fint exempel hur bra integrationen fungerar i Sverige om alla vill hjälpa till.

Integrationsverksamhet och flyktingar ökar den svenska bruttonationalprodukten redan från första dagen. I genomsnitt tar det mellan sex och sju år för en vuxen flykting att försörja sig själv och därmed med sin kompetens samt skatteskyldighet bidrar till samhällets utveckling.

Jacks två barn sju och elva år gamla lärde sig svenska direkt och acklimatiserade sig i skolan och det Svenska samhället på kort tid. Hans fru studerar och själv öppnar han nu en klädbutik i centrala Linköping inom kort.

- Det var en ren katastrof i vårt hemland och särskilt i Aleppo som har blivit totalt sönderbombat och därför tvingades vi fly för att inte bli dödade, säger Jack Abdi vidare och han är fortsatt optimist inte minst nu när Ryssland gått in i konflikten och slåss mot Jihadisterna. - Jag hoppas att jag kan återfå min klädfabrik i Aleppo när kriget tar slut.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om