Järnladyn i triathlon

I oktober kunde 23-årige Johanna Sterlinge titulera sig Iron Man efter att ha gått i mål efter en 16 timmar och 22 minuter lång triathlon på Hawaii. Egentligen fick hon titeln redan i augusti då hon började "smått" med Iron Man i Kalmar.

Johanna Sterlinge visar stolt upp sin Iron Man World championship medalj, som hon fick efter ett 16 timmar och 22 minuter långt triathlonlopp.

Johanna Sterlinge visar stolt upp sin Iron Man World championship medalj, som hon fick efter ett 16 timmar och 22 minuter långt triathlonlopp.

Foto:

Linköping2012-11-08 07:38


I Kalmar kvalade hon in på tiden 15 timmar och 7 minuter och fick därför bege sig till den prestigefulla Iron Man Hawaii World championship.
- När jag anmälde mig till Iron Man i Kalmar var mitt mål att ta mig runt. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle kvala in till den stora tävlingen på Hawaii så det kändes helt fantastiskt när jag förstod att jag gjort det, säger hon.

Samlar på lopp
Loppet börjar med 3860 meter simning som följs av 18 mils cykling och avslutas med ett maraton på 4,2 mil. För Johanna var Iron Man i Kalmar hennes första triathlon någonsin. Men det betyder inte att hon ligger på latsidan - tvärtom. I bakfickan finns ett Stockholm marathon, tjemilen, vårruset med mera. Förra året gav hon sig i kast med den svenska klassikern vilken hon slutförde i februari i år. I år var målet att genomföra ett triathlon, det blev två av det slaget. Iron Man World championship har gått av stapeln på Hawaii under 32 år. Klimatet på stillahavsön skiljer sig markant från det svenska där starka vindar möter höga temperaturer.
- Hettan och blåsten är något helt annat och utmaningen låg inte bara i själva tävlingen, utan också i att hantera klimatet. Under cyklingen fick jag punktering två gånger och åkte jag av cykeln en gång då en kastvind drog tag i mig. Det var som om att någon drog undan mattan, berättar Johanna. Hon fick en smäll på höften vilket påverkade löpningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om