Jättearrangemang i Linköping Arena

Förra årets Dam-EM blev en succé för Linköping och den nybyggda arenan i Kallersta men nu vilar man inte på lagrarna utan satsar igen på ett stort evenemang som bör dra mängder av folk.

Linköping Arena är åter i centrum för allas intresse.

Linköping Arena är åter i centrum för allas intresse.

Foto:

Linköping2014-08-06 07:07


"Winning Ground fotbollsfestival för tjejer" är huvudattraktionen som ska dra publik från stora delar av Sverige. Men en toppmatch mellan LFC - Umeå IK drar också de som vill se toppfotboll, oavsett kön. Dessutom kommer LFC att spela final i Svenska cupen för fjärde gången. Allt detta presenteras och levereras i Winning Groundfestivalen som genomförs helgen den 8:e till 10:e augusti.

Vecka i fotbollens tecken
Tjejfotbollen kommer at bestå av 50 flicklag med 800 deltagare som möts i en vänlig turnering men det kommer också att genomföras massor av andra aktiviteter som hör ihop med fotboll.
Linköpings kommun har beslutat att satsa en miljon kronor på fotboll för tjejer. Satsningen sker i samverkan med Östergötland fotbollsförbund, LFC och andra fotbollsföreningar. Utvecklingen av tjejfotbollen sker tillsammans med Linköpings fotbollsföreningar. Det är föreningsledare, tränare och andra entusiaster som har den nära kontakten med de cirka 2 000 tjejer som spelar fotboll i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om