Jättebråk om besökscentrum

Nu har ett stort bråk utbrutit mellan Motala kommun och Göta kanalbolaget om var det nya besökscentret skall ligga någonstans.

Linköping2015-06-22 07:04


Efter en "kommuntävling" där Motala, Linköping och Söderköping deltog bestämde sig kanalbolaget för att starta ett planeringsarbete tillsammans med Linköpings kommun för att se hur ett nytt besökscentrum för Göta kanal vid Bergs slussar kan förverkligas. En utredning är redan framtagen av bolaget och ligger till grund för det fortsatta arbetet.

Von Platens arv
Kommunalrådet i Motala Camilla Egberth har i starka ordalag ifrågasatt vd Anders Donlau och Göta kanalbolagets ställningstagande. Man menar från Motalahåll att kanalen började byggas i kommunen och att man tagit sig till uppgift är att förvalta kulturarvet Göta kanal på bästa sätt.
- Motala är Göta kanals huvudstad och ett besökscentrum är viktigt för utvecklingen av turistnäringen i Motala. Kombinationen av ett besökscentrum för Göta kanal och Motalas turistbyrå kommer skapa ett mervärde, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth i en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om