Jättelyft för CybAero i Linköping

Linköpingsbaserade företaget CybAero, som utvecklar och marknadsför obemannade helikoptrar, har fått sin största order någonsin. Ordern som kommer från Asienuppgår till 5, 5 miljoner Euro.

CybAero, företaget som lyfter.

CybAero, företaget som lyfter.

Foto:

Linköping2014-01-20 08:44


Vem som är beställare kan inte offentliggöras ännu eftersom ordern är villkorad och kräver exporttillstånd från Inspektionen för strategiska produkter.

Spetsteknik i luften
CybAero startades 2003 men grunden till dess verksamhet lades redan 1992 genom ett forskningsprojekt som bedrevs i samarbete mellan Linköpings universitet och nuvarande FOI.
CybAero har sitt huvudkontor i Linköping med sitt stora flygkluster vilket ger företaget tillgång till medarbetare med rätt kompetens och erfarenhet. Företaget har idag en omsättning på cirka 30 miljoner och ett tjugotal anställda men förväntas nyrekrytera i och med de nya beställningarna.
- Det är ett stort genombrott för oss och en bekräftelse på att vi är attraktiva på marknaden. Det är också första gången vi får en så stor beställning direkt från en slutkund, säger Mikael Hult, vd på Cybaero och får understöd av företagets försäljnings- och marknadschef Niklas Nyroth.
- Så snart exporttillståndet är godkänt kan vi också offentliggöra vem kunden är och när leveransen startar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om