Joakim Kärnborg ny kommundirektör

När Headhuntingsföretagen misslyckades tog kommunalråden i Linköping saken i egna händer och skruvade dit en kommundirektör som kan bli en strategisk hit för kommunen.

I den inglasade Styrhytten kommer Joakim Kärnborg att att styra och ställa.

I den inglasade Styrhytten kommer Joakim Kärnborg att att styra och ställa.

Foto:

Linköping2013-03-02 05:07


Det står nu klart att Joakim Kärnborg blir ny kommundirektör i Linköping och ingen utanförstående kunde ana att just Jocke skulle presenteras igår. En handfull personer kände till rekryteringen och alla lyckades hålla tand för tunga ända fram till presskonferensen.

Enastående musselbeteende
Kärnborg är för närvarande regiondirektör på Regionförbundet Östsam och han tillträder som kommundirektör förste augusti i år.
- Jag är väldigt glad över att Joakim Kärnborg tackat ja till att bli ny kommundirektör i Linköping. Han har visat goda ledaregenskaper och god förmåga att samordna och leda Östsams arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och fortsätter.
- Med Joakim Kärnborg som kommundirektör får vi en högsta chef som kommer att vara drivande såväl med att fortsätta att utveckla Linköping, som med att ytterligare fördjupa samverkan i regionen. Vi har helt enkelt gjort en toppenrekrytering!

Medelålders pappa
Joakim Kärnborg är 39 år och han har under drygt 14 år arbetat i regionen med tillväxt och utvecklingsfrågor med särskilt fokus på näringslivsutveckling, kompetensförsörjning och innovation.
De senaste tio åren har han arbetat i olika ledande befattningar på Regionförbundet Östsam. Han har ett stort och aktivt nätverk i hela regionen inom kommuner, näringslivet och universitetet. Han har också ett stort nationellt nätverk och har i sin nuvarande roll haft ett antal nationella uppdrag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om