Jobb och kunskapstorget utbildar

Jobb och kunskapstorget ligger mitt i centrala Linköping. Här håller man folks drömmar vid liv och ger alla en andra chans till just jobb och utbildning.

Karin Granath, Ted Lindberg, Karin Lindgren och Karl - Erik Eriksson utanför sin arbetsplats.

Karin Granath, Ted Lindberg, Karin Lindgren och Karl - Erik Eriksson utanför sin arbetsplats.

Foto:

Linköping2015-01-09 08:14


Visst kan det ibland finnas något institutionellt över det som brukar kallas komvux eller när det handlar om att "få ut folk" på arbetsmarknaden. Dessa tankar blåser dock bort så fort man träffar den engagerade kvartetten Karin Lindgren (Enhetschef), Karin Granath (Verksamhetschef), näringslivskoordinator Ted Lindberg och sedan Karl - Erik Eriksson (rektor) fyra människor som brinner för att få flera att studera och sedan ut i arbete.

Alla vinner
- Alla har att vinna på det här med att de som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden kommer tillbaka i arbete, säger enhetschefen Karin Lindgren då vi slagit oss för att prata om vuxenutbildning och vägen tillbaka till ett arbete.
- Det vi som kommer till oss är ofta inte redo för Arbetsförmedlingen om man med det menar att man kan behöva arbetsträna, lära sig svenska bättre eller kanske studera för att lättare bli anställningsbar. Numera är det på så sätt att man måste ha åtminstone ett komplett gymnasiebetyg för att få ett arbete överhuvudtaget.
Många av dem som kommer hit har försörjningsstöd och blir anvisade hit och att ingå i vuxenutbildningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om