Jobbtorget i Skäggetorp avvecklas?

År 2009 inrättade kommunen det så kallade Jobb- och kunskapstorgetfilialen i Skäggetorp med finansiering av tillfälliga tre miljoner från kommunstyrelsen. Uppdraget var tydligt. Utveckla en lokal arbetsmarknadsverksamhet i det området som har den högsta arbetslösheten i kommunen. Under några år uppnådde filialen goda resultat och verksamheten bakades in i den ordinarie budgeten för Bildningsnämnden.

Linköping2013-05-11 04:05

Verksamheten bedrevs med fyra arbetsmarknadskonsulenter och en jobbförmedlare dessutom utvecklades en samarbetskultur i Skäggetorp med flera aktörer som exempelvis , arbetsförmedlingen, ABF och Nyföretagarecentrum.

Avveckling eller utveckling?
Nu avvecklar Alliansen jobbsatsningen i Skäggetorp och det är något som Socialdemokraterna är kritiska till.
- Det är märkligt att Alliansen sänker sina jobbambitioner,  säger Almaz Abdulla, kommunfullmäktigeledamot och ledamot i Bildningsnämnde som för ett tag sedan skrev en interpellation i kommunfullmäktige.
- Behovet av jobbsatsningar är stort i flera av våra bostadsområden. Därför var jag mycket positiv till att kommunen inrättade en filial i Skäggetorp.
Jag tror det är viktigt att kommunens verksamhet finns nära medborgarna. Jag blir väldigt besviken över att Alliansen nu tar bort satsningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om